Wednesday, May 22, 2013

Steve Gullick


     Hayranlık duyduğunuz gruplarla takılır hale geldiğinizi hayal edin, sonra bir de bu anları kendi objektifinizin arkasından sonsuzluğa kavuşturduğunuzu düşünün, üstüne de bunlardan bazılarının içindeki grup üyelerince albüm kapağı olarak milyonlarla paylaşılmasını ekleyin.

     .... Steve Gullick, işte tüm bu şansları elde edebilmiş bir isim. Kendisi, çalışmalarından yola çıkarak koca bir döneme tanıklık edilebilecek ingiliz [AGGHH those brits, me lovey.] bir fotoğraf sanatçısı. Yansıtacağı çevreleri bulmak için kendi hayat tarzından uzaklara bakmasına gerek kalmadan rock yollarından gitmiş olan Gullick'in işlerinde 90'ların grunge ruhunu ve punk'ı tüm güzelliği, tüm çirkinliği, tüm dağınıklığıyla hissetmek mümkün.




Steve Gullick

[[ --> Steve Gullick'in kendi internet sitesi için tıktık. ]]



Üstelik hissetmek-yetmez-görmek-dokunmak(?! neden)-isterim'ciler için Steve Gullick fotoğrafları 2 hafta boyunca İstanbul'da olacak. 
 [-- ayrıntılı kısım aşağının biraz daha aşağısında]

Thurston Moore [/ Sonic Youth], 1991 - Reading

Blur,  1991 - Londra
Smashing Pumpkins, 1991 - Londra

Mercury Rev, 1991
Nirvana - Stockholm
Kurt Cobain, 1993
Kurt Cobain, 1993

Kurt Cobain, 1993 - MTV Live and Loud Backstage

Eddie Vedder, 1994 - New York
Eddie Vedder & Steve Gullick, 1994 - New York

Jeff Buckley, 1995 - New York

Björk, 1995

Bill Callahan [[Smog]], 1996 - Londra


Elliott Smith, 1998 - Londra
Beck, 1998 - Los Angeles
Mogwai

Evan Dando

Duke Garwood - Doğu Londra

Conor Oberst [/ Bright Eyes], 2002 San Francisco
Scout Niblett
Scout Niblett 
Mark E. Smith [/ The Fall], 2005 - Sheffield

Keith Flint [/ The Prodigy]

Liars

Perry Farrell [/ Jane's Addiction]
Depeche Mode
The Prodigy
Beady Eye
The White Stripes
Nick Cave
Grinderman [[Nick Cave]]

Nick Cave and the Bad Seeds

The Raconteurs, 2006 - Nashville

Will Oldham [[Bonnie "Prince" Billy]]
Cat Power

Cat Power
UNKLE

Patti Smith
Lou Reed
Tindersticks

Johnny Flynn
John & Jehn

xxx


İşbu dayının fotoğraflarını bilgisayar ekranının vaat ettiklerinden fazlasıyla görmek isterseniz diye Bant Mag. ekibi kendisinin "Emerge" sergisini Vodafone Istanbul Calling kapsamında Milk Gallery & Design Store'da konuk ediyor. 22 Mayıs'ta [bugünbugünbugünBUGÜNbugünbugünbugüüünn!] Gullick'in kendisinin de katılımıyla açılacak [-ve hemen akabinde Babylon Lounge'da 90'ların klasik parçalarının çalınacağı bir after party'yle kutlanacak] olan sergi 5 Haziran'a kadar sürecek.
1990-1999 arası çalışmalardan seçilenleri içeren serginin bir özelliğiyse başta Kurt Cobain'inkiler olacak şekilde daha önce yayınlanmamış [dolayısıyla da sergilenmemiş] pek çok özel fotoğrafı da içeriyor olması. .. - ki bu kısım biraz adı üzerinde; bkz. "emerge"


Emerge sergisi @Milk Gallery & Design Store

Sergi için tıktık ya da tıktık #2.

22 Mayıs after party için tıktık.


    Steve Gullick


    Son eklenti bimbo'ları:

    Steve Gullick fotoğrafçılığın yanı sıra müzisyen kimliğiyle de tanınan bir isim. Hatta İstanbul'a yolunun bir önceki düşüşü grubu The Tenebrous Liar sayesinde olmuş. Grubuyla samimileşmek ister iseniz tıktık.
    Rahat batmacalı bir abimize benzeyen Gullick'in bir diğer işi de müzik yazarı Evertt True eşliğinde çıkarmış olduğu Careless Talk Costs Lives dergisi. Brit güzelliği akıtan bu müzik dergisi Ocak 2002'den Kasım 2003'e kadar basılmış olup issue sayısını kafalarındaki kadarla sınırlı tutma inatlarını ilk sayıdan son sayıya kadar 12'den 1'e şeklinde geri sayımlı issue number'lar taşımasıyla gösteriyormuş. Üstünden 10 sene geçmiş olduğu için online arşiv bulamadım, dolayısıyla da link veremiyorum ne yazık ki. Bulan benimle de paylaşırsa sevinicccim.


    Steve Gullick; imza



    No comments:

    Post a Comment